Lijst Burgemeester stelt kandidatenlijst voor

Lijst Burgemeester maakte op 7 juli als eerste lokale partij in Lennik haar volledige lijst met kandidaten bekend. Dat gebeurde in B&B De Windheer.

Op de eerste vier plaatsen vinden we de kopmannen en -vrouwen terug. Op één staat uittredend burgemeester Irina De Knop, op twee Johan Limbourg, schepen voor openbare werken en onderwijs, op drie Karen De Waele, lid van het vast bureau in het OCMW en op vier de voorzitter van de gemeenteraad, Koenraad Ameys.

Daarna volgen een hele reeks nieuwe en gewezen kandidaten. Lijst Burgemeester kiest ook expliciet voor verjonging door haar jongste kandidaten naar voor te schuiven met Jo Massaer op 6, Annabelle Ameys op 7 en Karel De Meuter op plaats 8. Vaste waarden en uittredende mandatarissen Marie-Thérèse Van Der Velde en Elza Leuckx zijn ook opnieuw kandidaat, samen met bestuursleden Chris De Moyter en Jean De Dobbeleer.

Een aantal nieuwe kandidaten springen in het oog:

  • Edith Leen, secretaris bij Neos en actief bij Eizeringen Leeft
  • Mia Heremans-Lambrecht, gewezen voorzitster ACP (Atletiek Club Pajottenland) en al meer dan 40 jaar vaste waarde in Lennik met drukkerij Heremans
  • Jean Van Droogenbroeck , dynamische ondernemer in de IT/MR met zijn bedrijf SplendIT.
  • Eddy Chrispeels, een geliefd duivel-doet-al bij KFC Lennik.
  • Freddy Van Malderen, werkt bij het gemeentebestuur, vrijwilliger brandweer
  • Isabelle Duerinckx uit Gaasbeek, Kaat Deryck uit Eizeringen,  Linda Vandenhove en Jeroen Bettens uit Sint-Kwintens-Lennik zijn ook nieuw en gaan er voluit voor.
  • Achteraan wordt de lijst geduwd door de voorzitter, Marc Mahieu.

Lijst Burgemeester is erin geslaagd een mooie mix te maken van jong en oud, van man en vrouw, en van mensen afkomstig uit de verschillende deelgemeenten. Lijst Burgemeester wil duidelijk het engagement van de vorige jaren verderzetten en kan daarvoor rekenen op de steun van heel wat mensen die positief willen verder werken in Lennik. Lijst Burgemeester zal in de komende jaren vooral verder investeren in een top-dienstverlening, in veilige wegen en fietspaden én in veiligheid van onze inwoners. Verder wil ze nog meer steun verlenen aan de groeiende en bloeiende verenigingen en hun jeugdwerking.

Kandidatenlijst voor Lijst Burgemeester in Lennik – verkiezingen 2018

1. Irina De Knop 12. Marie-Therese Van der Velde
2. Johan Limbourg 13. Isabelle Duerinckx
3. Karen De Waele 14. Jean Van Droogenbroeck
4. Koenraad Ameys 15. Kaat Derijck
5. Chris De Moyter 16. Freddy Van Malderen
6. Jo Massaer 17. Elza Leuckx
7. Annabelle Ameys 18. Jeroen Bettens
8. Karel De Meuter 19. Linda Van den Hove
9. Edith Leen 20. Eddy Chrispeels
10. Jean De Dobbeleer 21. Marc Mahieu
11. Mia Heremans-Lambrecht

Je hebt misschien ook interesse in...