Lennik investeert in gezellige terrasjes

De laatste weken zie je in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik gezellige en sfeervolle terrassen verschijnen, met eenvormig uitzicht.  Dit is niet toevallig.  Het gemeentebestuur heeft besloten om financieel tussen te komen in 70% van de kostprijs van de terrasafscheiding (de grijze bloembakken en de beplanting).

Het andere deel en uiteraard ook de tafels en stoelen worden betaald door de handelaar zelf.  “Ik ben enthousiast dat zoveel terrasuitbaters instappen in het initiatief, het zorgt echt voor meer uitstraling van onze Markt”, aldus burgemeester De Knop.

Op deze manier wil het gemeentebestuur de aantrekkelijkheid en de beleving in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik vergroten en zo de handelaars een duwtje in de rug geven. Terrassen zorgen ervoor dat het aangenamer vertoeven is op de Markt. Via de mond-aan-mond reclame  en de extra uitstraling leren hopelijk ook méér mensen onze mooie gemeente en haar handelszaken kennen.

Met het aanbod van grote winkelcentra rond Lennik (Anderlecht, Brussel, Ninove, Halle) is het geen evidentie om de kernen van de ‘kleine’ gemeenten levendig te houden.  Nochtans zijn het aanbod aan winkels en horecazaken cruciaal voor de leefbaarheid van de gemeente, ook omdat het de werkgelegenheid in eigen gemeente ten goede komt.

Deze actie is één van de eerste acties die werden uitgewerkt naar aanleiding van het strategisch commercieel plan ter versterking van de detailhandel, dat de gemeente uitwerkte in samenwerking met CityD en de lokale middenstand.

Andere acties zijn de ontwikkeling van een eigen logo voor de handelskernen, de visuele afbakening van het zogenaamde kernwinkelgebied, de vermelding van nieuwe handelszaken in het gemeentelijk informatiemagazine, enz.

Al deze acties worden uitgewerkt door de nieuwe dienst ‘lokale economie’ van de gemeente Lennik, altijd in nauwe samenwerking met een werkgroep van lokale handelaars.

Je hebt misschien ook interesse in...