Openbare werken: op volle toeren!

Versteviging oevers van de beek.

Al jaren was er een gevaarlijke situatie aan de oevers van sommige beken. Met de hulp van de provincie hebben we deze laten verstevigen zodat elke wandelaar veilig kan voorbij wandelen. Er komen ook nog amper meldingen over slecht onderhouden wandelpaden. Onze gemeentediensten en onze partners Pro-Natura en de Beschutte Werkplaats van Eizeringen leveren hier dan ook grote inspanningen voor.

Aanleg speelplaats “De school van Gaasbeek”

De speelplaats van de school van Gaasbeek was dringend aan renovatie toe. Geen enkele tegel lag er nog vast. Men maakt ook van de gelegenheid gebruik om rioleringswerken uit te voeren. Er wordt eveneens elektriciteit en verlichting voorzien zodat er activiteiten en optredens kunnen doorgaan. Deze werken worden door onze eigen vakmensen uitgevoerd.

Aanleg Dekenijtuin

Weldra (augustus 2017) wordt er gestart met de aanleg van de Dekenijtuin in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik. In samenspraak met de buurt is onderstaand plan tot stand gekomen. Deze tuin zal een groene rustplek worden voor alle Lennikenaren.

Aanpassing van de verlichting op de markt in Sint-Kwintens-Lennik

Van bij het begin van de heraanleg van de markt klagen de mensen dat er te weinig verlichting is op de markt. Dit zorgt voor een gevaarlijk situatie zeker wanneer je in het donker de straat wil oversteken. In september zal Eandis de huidige lampen vervangen door nieuwe led-lampen die veel sterker licht geven. En mooi meegenomen is dat ze ook minder verbruiken.

CNG werkvoertuigen & plaatsing elektrische laadpaal

Als bestuur wensen wij in te zetten op groene energie en milieu. Daarom zijn er reeds 2 nieuwe bedrijfsvoertuigen aangekocht die rijden op CNG (Compressed Natural Gas) en hebben we een CNG tankstation in onze werkplaats. Er zal binnenkort een eerste elektrische laadpaal geplaatst worden op de markt in Sint-Kwintens-Lennik zodat er 2 voertuigen kunnen opladen.

Je hebt misschien ook interesse in...