Civiele Bescherming Liedekerke moet blijven

De federale minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid gaat over tot de sluiting van 4 van de 6 kazernes van de Civiele Bescherming waaronder deze van Liedekerke. Door deze beslissing zullen de inwoners van Lennik voor de ondersteuning door de gespecialiseerde diensten van de Civiele bescherming afhankelijk worden van de dienstverlening van de verder afgelegen post te Brasschaat.

De langere aanrijtijden zullen ontegensprekelijk een negatieve invloed hebben op de effici├źntie van de hulpverlening.

Nochtans is de post van de Civiele Bescherming van Liedekerke centraal gelegen in Vlaanderen en hierdoor het meest geschikt om over het ganse Vlaamse grondgebied te opereren binnen de korst mogelijke aanrijtijden, in steun van de hulpverleningszones.

De N-VA groep heeft tijdens de gemeenteraad van 22 mei 2017 geweigerd een motie goed te keuren om de federale minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid uit te nodigen om de post van de Civiele Bescherming in Liedekerke niet te sluiten.

Lijst Burgemeester en CD&V stellen vast dat voor de Lennikse N-VA het partijbelang primeert boven de veiligheid van de Lennikse inwoners.

Willy De Waele

Je hebt misschien ook interesse in...