Nieuwjaarstoespraak 2018 voorzitter Marc Mahieu

Nieuwjaarstoespraak 2018

Beste liberale vrienden,

Beste sympathisanten,

Beste allen,

Welkom iedereen,

Welgemeende dank ook aan iedereen om  talrijk en enthousiast aanwezig te zijn.

Welgemeende dank in naam van Lijst Burgemeester –Open Vld Lennik” en onze socio-culturele vereniging “Erevenuit”.

Wees ervan overtuigd, ik kan dit niet genoeg benadrukken, dat jullie allen met jullie aanwezigheid, jullie steun, jullie motivatie, jullie enthousiasme, jullie positieve kritiek, ons inspireren, voortstuwen , ja – eigenlijk verwennen, zeker op een receptie als deze. Nogmaals hartelijk dank.

Beste vrienden,

2018 , de teller staat inmiddels op 19  (19de kalenderdag wel te verstaan). Veel is reeds gebeurd:

-De rode knop van Trump is groter dan die van Kim yung Un,

-Catalonië wordt vanuit Brussel bestuurd,

-Ons Belgisch leger heeft 4 nieuwe helicopters van 40 mio en geen enkele kan uitvliegen,

-Angeline Flor Pua werd Miss België.  

-in Antwerpen wordt er met modder gegooid. Tijd dat het sneeuwt zou ik zeggen.

– In Lennik hielden we een sterk gesmaakte kerstboomverbranding op de markt, al kunnen we niet ontkennen dat zuivere lucht in onze regio ook geen evidente zaak is, maar ook hier geldt, denk ik ,  het spreekwoord : als ieder voor zijn eigen deur veegt,…..je weet wel.

Beste allen,

Ik hoop dat iedereen een fijn eindejaar gehad heeft en dat iedereen tijd heeft kunnen nemen om bij te tanken.

Lijst Burgemeester –Open Vld Lennik, samen met “Erevenuit” wensen jullie allen een GEZOND EN VOORSPOEDIG 2018.

Een 2018 met vriendschap, liefde en waarin je vele dingen kan en mag doen die jezelf en anderen gelukkig maken.

Hebben jullie ook al jullie roze bril opgezet? Juist ja,  maandag jongstleden startte de actie 30 dagen niet klagen. Dit gaf mij volgende inspiratie en leidde mij tot volgende politieke boodschap in dit belangrijk jaar van de gemeenteraadsverkiezingen: KLAAG NIET, ZAAG NIET OVER WAT JE NIET KUNT REALISEREN, MAAR ZET ALLE ZEILEN BIJ VOOR WAT JE WEL KUNT REALISEREN.

Burgemeester Irina, Karen, Elza, Marie-Thérèse, schepen Johan, Koenraad, Willy, Patrick doe voort zoals en waarmee jullie  sterk bezig zijn.  Laat jullie niet afleiden door geklaag en gezaag van de oppositie. Elk vogeltje zingt nu eenmaal zoals het gebekt is.

Ik vind het dan ook passend hier even stil te staan bij enkele realisaties, projecten die mede in samenwerking met onze coalitiepartner CD&V gerealiseerd werden of zullen worden. Mijn uitdrukkelijke dank en appreciatie trouwens hiervoor aan onze coalitiepartner CD&V. Heidi, Dominique bedankt ook voor jullie aanwezigheid.

Enkele realisaties, op stapel staande  projecten dus:

  • Herinneren jullie zich nog de puinhoop met de nadruk op “hoop – berg” achter onze sporthal Jo Baetens. De puinhoop werd omgetoverd in een verzorgde omgeving waar recreatief gebasket, gevolleybald, gejogd , getennist,…… kan worden; en voor de allerkleinsten is een veilig speeltuintje een welgekomen plekje voor vele ouders met peuters en kleuters.
  • De oude jongensschool in Sint Martens Lennik kreeg een grondige opknapbeurt.
  • De tuin achter de dekenij wordt een pareltje. Al gaan zien trouwens?
  • Inmiddels kreeg onze gemeente, wat de oppositie ook mag toeteren,  de bouwvergunning om de feestzaal “Jo Baetens” in een nieuw kleed te steken. Het wordt een modulaire feestzaal inclusief een omnisportzaal voor gevechtssporten en een cafetaria.
  • De gemeente Lennik investeerde in gezellige terrasjes, waar mening naburige gemeente jaloers op is.
  • Het gemeentebestuur doet er alles aan om de handelskern nog te versterken.
  • De aanleg van nieuwe fietspaden Frans Vandersteenstraat-Frans Luckxstraat krijgt stilaan vorm.
  • De heraanleg van de Schapenstraat en de grote werken die ermee gepaard zullen gaan, naderen een concrete uitvoering.
  • Een primeur, de vroegere snack in de Albert Vanderkelenstraat wordt afgebroken en 2 gezinswoningen komen in de plaats. Het Vlaams Woningfonds gunde recent de werken. De uitvoering zal op korte termijn aangevat worden.
  • Het OCMW niet te vergeten,  een bezige bij die alle appreciatie verdient voor het discreet maar meer dan noodzakelijk geleverde werk.

Ik kan zo nog doorgaan, maar dit is vandaag niet de bedoeling. Ga alvast eens naar onze totaal vernieuwde website, ook een primeur. Enkelen onder jullie hadden er ons meer dan terecht op gewezen dat we hier nog veel werk hadden. De handen werden uit de mouwen gestoken. Het resultaat mag er zijn. Surf er naartoe. Een aanrader WWW.LIJSTBURGEMEESTERLENNIK.EU

En wisten jullie dat wij ook een nieuw evenemententeam hebben? Dit team is al een tijdje in de schaduw bezig, maar na hun  meer dan geslaagd Kerstdiner op 23 december jongstleden in  zaal ons huis, is het hoog tijd om  hen in de picture te zetten: Het zijn Bernadettte, Chris, Elza, Griet, Irina, Karen, Katelijne, Marie-Thérèse. 8 sterke dames, die zichzelf “de blauwe diva’s” noemen. Ik hou er aan te benadrukken dat ze deze naam zelf gekozen hebben, want tegenwoordig kun je niet voorzichtig genoeg zijn. “Blauwe diva’s “   proficiat voor jullie organisaties. Onze afdeling heeft jullie hard nodig. Doe zo voort. Sterk bedankt. Geef ze gerust een applaus.

Beste allen, politici zullen 2018 maar geslaagd vinden als ze de verkiezingen niet verloren hebben. Dat geldt ook voor onze afdeling. Open Vld Lennik wil sterk scoren op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober!

Onze afdeling  heeft reeds een sterke ploeg. Wij zullen  deze ploeg nog versterken. Je verneemt er straks meer over.

Eén iets kondig ik wel  aan onze lijsttrekker en onze lijstnaam, al is dit een publiek geheim, een evidentie. Inderdaad: IRINA DE KNOP, onze burgemeester  zal  ,uiteraard  , LIJST BURGEMEESTER trekken zoals ze dit in het verleden, heden en toekomst uitmuntend gedaan heeft, doet  en zal doen. Veel succes alvast Irina met je ploeg. Ons bestuur staat pal achter jullie. Op ons kun jullie rekenen.

Ik geef nu  graag het woord aan onze Burgemeester,lijsttrekker Irina,

Nog mijn allerbeste wensen voor 2018  en een fijne avond.

Marc Mahieu

Voorzitter Open VLD Lennik

Je hebt misschien ook interesse in...