Burgemeester Irina De Knop op plaats 5 voor het Vlaams parlement

Op 26 mei trekken we opnieuw allemaal naar de stembus, zowel voor het Vlaams, Federaal als Europees parlement; Onze burgemeester mag daarbij de liberale vlag aanvoeren en daarna hopelijk ook alle sociale en ondernemende kiezers vanuit het Pajottenland vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement. Ze is trouwens, naast de voorzitster, de enige burgemeester in de top 10 van de Open VLD – lijst voor het Vlaams Parlement.

Als burgemeester en gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger weet ze als geen ander wat er leeft onder de mensen en wat onze regio nodig heeft. Liberalen zijn doeners, en zij willen andere ‘doeners’ belonen. Mensen die ondernemen, werken in bedrijven en openbare besturen, die zich vrijwillig inzetten voor anderen, de leerkrachten, medewerkers uit de welzijnssector, ze verdienen allemaal respect, goede werkomstandigheden en een correcte verloning van de overheid.

Onze kinderen zijn onze toekomst, én om van hen sterke volwassenen te maken, verdienen zij alle kansen. Een goed onderwijs, dat ieders talent ondersteunt, kost geld. Ook kinderen die niet de opvoeding krijgen die ze verdienen of extra zorg nodig hebben, verdienen onze aandacht en zorg. Vlaanderen moet daar prioriteit leggen.

Vlaanderen is ook bevoegd voor de steden en gemeenten. Uiteraard wil Irina als burgemeester ook daar haar stempel drukken. Lennik en vele andere landelijke gemeenten moeten rondkomen met een beperkt aantal middelen en daarmee moeten zij zowel de veiligheid van onze inwoners waarborgen, inzetten op verkeersveiligheid, financiële ondersteuning geven aan mensen die dat nodig hebben en ook nog een dynamisch beleid voeren op het vlak van onderwijs, toerisme, vrije tijd, ondernemen en duurzaamheid. Dat zijn héél veel taken, waar veel geld voor nodig is. Irina wil zich dan ook inzetten voor een slanke en efficiënte Vlaamse overheid, die de middelen geeft daar waar ze het hardst nodig zijn.

Je hebt misschien ook interesse in...