Renovaties: stand van zaken

We laten u alvast kennis maken met het voorontwerp van onze toekomstige feestzaal in de sporthal Jo Baetens. De plannen zijn gemaakt en worden voorgelegd aan de raden. Het dossier wordt klaar gemaakt voor een aanbesteding en de nodige budgetten worden vrijgemaakt. Het totale plaatje van dit dossier bedraagt circa 1.650.000 euro. Volgens de huidige planning starten de voorbereidende werken in het najaar 2017 en start de bouw in januari 2018.

Toelichting bij het plan: De opdracht voor de architecten was om binnen de bestaande volumes van de feestzaal een modulaire feestzaal te voorzien incl. een omnisportzaal voor onze gevechtssporten en een cafetaria.

Alle wanden tussen cafetaria, omnisportzaal en feestzaal zijn akoestisch en verplaatsbaar.  Zo wordt het mogelijk om verscheidene indelingen te maken; van een vergaderzaal tot een grote feestzaal met 410 zitplaatsen.

De toegankelijkheid wordt ook geoptimaliseerd en de cafetaria krijgt een mooi terras langs de achterzijde met zicht op de sportterreinen en de speeltuin.

Jongensschool

De renovatiewerken aan de zaal in Jongensschool in Sint-Martens-Lennik zijn volledig uitgevoerd. De mensen van de technische dienst hebben ervoor gezorgd dat deze zaal weer helemaal up to date is.

Met dank aan onze gemeentewerklieden!

De bar werd volledig vernieuwd, er werd een nieuwe vloer gelegd en de elektriciteit en verwarming werden aangepast. De donkere muren werden in het wit geschilderd, het sanitair werd vernieuwd en op het gelijkvloers aan de inkom werd een toilet voor andersvaliden geplaatst.

Gemeentehuis

Nog een lopend project is de modernisering van ons gemeentehuis. Ook dit gebouw zal aangepakt worden om er een hedendaags, toegankelijker en open administratief centrum van te maken.

Al deze projecten kwamen tot stand door een goede samenwerking tussen het college van burgemeester en schepenen en de verschillende gemeentelijke diensten. Samenwerking loont!

Je hebt misschien ook interesse in...