Op stap in onze mooie gemeente!

Na de lockdown in het voorjaar wou Lijst Burgemeester graag de Lennikenaren in de zomer aanzetten om op wandelzoektocht te gaan in hun eigen gemeente. Misschien heeft u via onze vorige nieuwsbrief of deze website onze vijf uitgestippelde wandeltochten ontdekt?

Telkens 5 à 8 km en gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Aan de hand van foto’s word je uitgedaagd om vragen te beantwoorden. Je ontdekt op deze wandelingen prachtige landschappen en aan de hand van de vragen kom je meer te weten over het vroeger en nu in Lennik. 

In Sint-Kwintens-Lennik werd de Bree-eikwandeling en de wandeling langs ’t Steentje uitgestippeld.

Wist je waarom dat de hoeve Breek-eik zo speciaal is in zijn soort? Het is een vierkantshoeve met dubbele binnenkoer en het is de grootste in zijn soort in heel de streek. Tijdens de wandeling van ’t Steentje komen we langs het mooie kunstwerk van Koenraad Tinel. Het Momento-kunstwerk herdenkt alle slachtoffers van oorlog en geweld en is terug te vinden op het kerkhof van Sint-Kwintens-Lennik. In augustus verborgen de hoge maïsvelden op de Gaasbeekse wandelroute, vlak voor je het eikenbos ingaat, het zicht op de koepel van de basiliek van Koekelberg.

En op onze wandelroute van Sint-Martens-Lennik ontdekken we een houtsculptuur van de patroonheilige Sint-Maarten (Martinus van Tours (316 – 397) aan een boom. Iedereen kent wel ’t Nelleke in Eizeringen met zijn nieuw aangeplante rode beuken. Maar wist je dat de dries ’t Nelleke een soort oude nederzettingsvorm is met een driehoekig middenpleintje van gras waarrond huizen gebouwd werden?

Dit zijn maar enkele weetjes of oplossingen van onze wandelzoektocht. Alle oplossingen vind je hier terug. Sommige Lennikenaren hebben de vijf wandelroutes heel nauwgezet gedaan en bezorgden ons het ingevulde deelnameformulier. In september werden de drie winnaars beloond met een mand vol lekkere streekbiertjes of een fles bubbels en Lennikse waardebons ter waarde van 50, 30 en 20 euro.

De wedstrijd hebben we afgesloten maar de wandelingen zijn zeker een aanrader om te doen. De uitgetekende wandelroutes kan je downloaden van onze website. Voor rolstoelgebruikers werd bij minder toegankelijke wegen en alternatieve route opgenomen. 

We kijken uit naar mooie herfst- en winterdagen en hopen u eens te ontmoeten op één van onze wandelingen in ons Lenniks Pajottenland. De naam ‘Pajottenland’ werd trouwens twee eeuwen geleden uitgevonden door Lennikenaar De Gronckel.

Dit zijn de winnaars van onze wandelzoektocht:

  1. De Dobbeleer Nadine
  2. Willockx Dirk
  3. Lambrecht Kris

Je hebt misschien ook interesse in...