Boekvoorstelling in Plan-S: ‘Schwalbe’ van Kurt Deswert

Op 6 juni zal het 79 jaar geleden zijn dat de geallieerden landden in Normandië. Naar aanleiding hiervan leek het ons een goed idee om er mee voor te zorgen dat deze dramatische  gebeurtenissen uit WOII nooit vergeten zullen worden.

Daarom hebben wij ook het genoegen u, in samenwerking met Standaard boekhandel en Er-Even-Uit (Vief) uit te nodigen op de boekvoorstelling van ‘Schwalbe’ van auteur Kurt Deswert, die ons meer zal vertellen over de vervolging van Joden in de tweede wereldoorlog, en het ronselen van strijdkrachten voor het Oostfront, meer bepaald in het toenmalige voetbalmilieu in België en Vlaanderen. 

Deswert is als Vlaamse Brusselaar (afkomstig uit Kraainem) niet aan zijn proefstuk toe, hij schreef al een boek (Aftrap in Brussel) en talrijke bijdragen voor Kortweg, het blad van het Willemsfonds. 

Hij is ook een oud-collega van Irina, onze burgemeester en zij weet als geen ander hoeveel tijd Kurt aan dit boek besteed heeft en welke enorme historische research hij gedaan heeft.  En, mooi meegenomen, hij is een bevlogen verteller én voetbalfan.

Nog een leuke bijkomstigheid: dit zal doorgaan bij Plan-S, een mooie nieuwe event-en vergaderlocatie van een startende Lennikse ondernemer. Als liberalen ondersteunen we zo ook graag het ondernemerschap in de gemeente.

Wij verwachten u dus op donderdag 8 juni 2023 om 20 h in de vergaderruimte van Plan-S, Marktstraat 62 te Lennik. Nadien wordt u nog een drankje aangeboden. 

Wij hopen van harte u die avond te mogen verwelkomen.

Isabelle Duerinckx, voorzitter Team Lijst Burgemeester

Elza Leuckx, voorzitter Er-Even-Uit (Vief) Lennik

Je hebt misschien ook interesse in...