Nieuwbouw voor school ’t Rakkertje

Onze rakkertjes zijn dolblij de graafmachines te zien. Tien jaar na de eerste subsidie-aanvraag heeft de gemeente haar stedenbouwkundige vergunning en de subsidie van ruim 1 miljoen euro op zak voor de nieuwbouw.

Tegen die stedenbouwkundige vergunning werd door één van de buren beroep aangetekend en zo moest het gemeentebestuur de start van de bouw uitstellen, maar uiteindelijk is het zover en kan er gestart worden. Daarvoor moest de oude loods van de gemeente plaats ruimen, net als de muurtjes vooraan aan de speelplaats. Die afbraakwerken zijn inmiddels afgerond.

In het nieuwe gebouw komt de centrale inkom van de school, drie klaslokalen, een leraarslokaal en een eigen turnzaal. Het project zal ervoor zorgen dat niet alleen al onze rakkers samen op één site maar zorgen tevens voor meer ruimte voor onze academie voor Muziek Woord en Dans.

Op het einde van dit schooljaar zouden de werken gefinaliseerd zijn. Zo kunnen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar na de grote vakantie in hun nieuwe klaslokalen van start gaan.

Je hebt misschien ook interesse in...