Winkelen in hartje Lennik

Het gemeentebestuur gelooft heel sterk in de dynamiek die het handelsapparaat in Lennik brengt. Alle zelfstandigen, vrije beroepen en handelaars zijn onze economische motoren en dat in de ganse gemeente. Dit neemt echter niet weg dat het bestuur een extra inspanning doet om het handelscentrum op en rond onze Markt een extra duwtje in de rug te geven.

Zo willen we ook nieuwe handelaars overtuigen van de meerwaarde om hun nieuwe zaak in Lennik te vestigen. We horen al te vaak verhalen van dorpen en steden rond ons, die hun handelsapparaat rond het marktplein zien verdwijnen voor andere, beter bereikbare of visueel interessantere locaties.

Dat zou natuurlijk heel erg jammer zijn: deze zaken vormen samen met onze verenigingen, onze scholen, kinderdag- en andere voorzieningen ons sociaal en economisch weefsel. Ze zorgen ervoor dat nieuwe mensen aangetrokken worden door Lennik en dat mensen hier een boeiende job vinden, dicht bij huis.

Zichtbaarheid

Deze winkel en deze persoon nog identificeren

Na de financiĆ«le steun die de gemeente leverde voor de terrassen in Lennik, zet het gemeentebestuur nu in op de zichtbaarheid van onze handelskern. We doen dat door het aanbrengen van vlaggen op de plaatsen die onze kern afbakenen en via het verspreiden van het logo op allerlei informatiedragers: op visitekaartjes, op de etalages van de winkels, in de reclamefolders van de handelszaken, op de draagtassen enz… Het startschot wordt gegeven door de verspreiding van de kleurrijke vlaggen. Dit alles wordt betaald via de begroting van de gemeente. De kortste weg naar een fantastische koopervaring.

Je hebt misschien ook interesse in...