MOL bestaat 25 jaar!

25 jaar is lang en niet lang. Maar lang genoeg om even terug te duiken naar het begin. De geboorte van deze vereniging.

Oprichters, Willy Van Everbroeck en Martin Jans, beide actief in Milieuoverleg Pajottenland hadden zin om zelf iets te starten in Lennik en de naam werd dan ook logischerwijze Milieuoverleg Lennik, kortweg MOL.

Willy en Martin kregen al snel de steun van de eerste bestuursleden: Nadia Van Aelst, Leon Van Der Steen, Els De Bast en Ilse Wouters.

De allereerste actie van MOL was een demonstratieve wandeling tegen een afgesloten voetweg in Vijversele/Trontingen. Er kwam veel volk op af, maar er werd besloten om toch niet door de afgesloten voetweg te gaan, om de prei in de tuin niet te beschadigen.

“Dit weerspiegelt de sfeer en de attitude van de MOL: opstandig, maar toch met grootste respect voor andere mensen.  Op de barricade, maar met stijl!”, zei burgemeester Irina De Knop tijdens de viering van de 25ste verjaardag.

Andere acties van bij het begin waren natuurstages voor kinderen, een boomplantactie en natuurwandelingen. De Mol bestond al heel wat jaren, vooraleer dan ook de eerste stap werd gezet naar de officiële milieuraad van de gemeente. Willy werd de eerste voorzitter, wat nogmaals de pioniersrol van de MOL in Lennik bevestigt.

25 jaar later is de Mol nog steeds jong. In de fleur van haar leven, zelfs in de lente. Dat betekent dat er nog heel wat moois komende is. Inmiddels een volwassen organisatie, met fijne ouders, vele nonkels en tantes en peters en meters die trots mogen zijn op de MOL. 25 jaar, dat is dus in de fleur van jullie leven, en zelfs in de lente nog.

Je hebt misschien ook interesse in...