De brandweerkazerne komt er!

7 juni 2017: op die dag verwierf de brandweerzone Vlaams-Brabant West de Peugeot garage op de hoek van het kruispunt met de N8/N285 in Eizeringen voor de nieuwe brandweerkazerne van het Lennikse korps.

Heel goed nieuws, want op die manier krijgt de brandweer een nieuwe locatie – in Lennik – die voldoet aan de modernste noden. Voor het Lennikse bestuur en Lijst Burgemeester was het cruciaal dat de brandweer, waar we al vele jaren in investeren ook in Lennik blijft.

Ik heb dan ook al het nodige gedaan om ervoor te zorgen dat de zone zou investeren in een nieuwe kazerne in Lennik en ik ben blij dat dit is gelukt. Naar de gemiddelde opkomtijd (de tijd nodig van brandweerkazerne naar plaats van ongeval/brand) is het zeer positief dat de brandweer zich op deze strategische plaats bevindt, want de uitruktijd naar Roosdaal, Ternat en Liedekerke gaat er sterk op vooruit en die voor de andere gemeenten zoals Gooik blijft gegarandeerd.  Vanuit de kazerne wordt zowel de brandweerdienst als de ziekenwagendienst dicht bij huis verzekerd!

Enkele cijfers en weetjes:

  • Aankoopbedrag: 2,9 miljoen euro
  • Verbouwing voor extra garagepoorten, leslokalen, burelen en kleed-/wachtruimtes 1,3 miljoen euro (raming)
  • Architect verbouwing: Van Caelenbergh
  • Aanvang der werken volgens huidige planning: december 2018
  • Huisvesting voor 22 beroepsbrandweerlieden en 20 vrijwilligers met een permanentie van brandweermannen overdag
  • Plaats voor minstens 16 brandweervoertuigen

Irina De Knop

Burgemeester

Je hebt misschien ook interesse in...