Lijst Burgemeester voert voorzitterswissel uit in de gemeenteraad

Vandaag kan Lijst Burgemeester Lennik aankondigen dat Karen De Waele de nieuwe voorzitter zal worden van de gemeenteraad in Lennik. Met een voordrachtakte die gesteund wordt door de volledige meerderheid (CD&V, Groen en Lijst Burgemeenster) zal dit voorgelegd worden aan de eerstkomende gemeenteraad.

Koenraad Ameys, intussen meer dan 10 jaar voorzitter van diezelfde gemeenteraad, kiest ervoor om zich terug te trekken uit de Lennikse gemeentepolitiek. Koenraad: “Aan politiek doen vraagt heel wat persoonlijk engagement en tijdsinvestering.  Dit werd moeilijker de laatste periode.  Ik heb uiteindelijk, na lang aarzelen, de knoop doorgehakt om zo de mogelijkheid te geven aan andere raadsleden die zich actief engageren. Ik ben de Lennikse kiezer heel dankbaar dat ik dit mandaat meer dan 10 jaar mocht uitoefenen”.

Lijst Burgemeester en haar mandatarissen wensen Koenraad, die ook door alle leden van de gemeenteraad gelauwerd wordt voor zijn uitstekende leiding tijdens de gemeenteraden, hartelijk te danken voor zijn jarenlange loyauteit. Zij wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

De partij draagt raadslid Karen De Waele naar voor als nieuwe voorzitter. Karen zetelt ondertussen haar 2de legislatuur in de gemeenteraad. Ze is een sterkhouder voor Lijst Burgemeester. Burgemeester De Knop is ervan overtuigd dat ze de gemeenteraden met de nodige vastberadenheid zal leiden, zoals we van haar gewoon zijn.

Dat betekent meteen ook dat een nieuw raadslid Marie-Thérèse Van Der Velde haar intrede doet . Daarmee komt een ervaren en sociaal geëngageerd figuur terug. Zij heeft al meer dan 16 jaar ervaring in de Lennikse gemeenteraad. Deze opvolging verdiende deze sociale spring in ’t veld zeker, want als trouwe partijmilitant volgde ze nu al bijna alle gemeenteraden vanuit het publiek.

Je hebt misschien ook interesse in...