Doortocht Tour de France in Lennik op 6 juli 2019

Op zaterdag 6 juli 2019 doorkruist de Tour de France de gemeente Lennik. De straten op het parcours worden op 6 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 15 uur in de namiddag volledig parkeervrij en afgesloten voor alle verkeer.

Het parcours loopt in Lennik over: de Brusselsestraat, Alfred Algoetstraat, Markt, Kroonstraat, Negenbunderstraat en Lombeeksesteenweg.

Rond 10.45 uur passeert als eerst de publiciteitskaravaan; het einde van de karavaan is voorzien rond 11.15 uur. De wedstrijd zelf passeert rond ca. 12.45 uur door Lennik.

De hinder zal het grootst zijn voor automobilisten: op het parcours rijden of het parcours dwarsen zal niet meer mogelijk zijn vanaf 8 uur. Om met de auto van ‘noord’ naar ‘zuid’ of omgekeerd te rijden moet via de autosnelwegen worden gereden. Lokaal kunnen automobilisten wel tot aan het parcours rijden.

Ter hoogte van het kruispunt van de Assesteenweg met de Negenbunderstraat zal een door de politie bewaakte doorsteek zijn, maar deze is voorbehouden voor de hulp- en veiligheidsdiensten.

Fietsen op het parcours zal ook niet mogelijk zijn, tenzij naast de rijbaan op een vrijliggend fietspad. Alleen voetgangers kunnen langs het parcours lopen en mogen dit ook dwarsen vóór en na de publiciteitskaravaan en de eigenlijke wedstrijd (rode en groene vlag).

Je hebt misschien ook interesse in...